Ev Yapımı Ramazan Pidesi
27 Mart 2024

Ramazan ayının sembolü olan pide, genellikle pastane ve fırından hazır olarak satın alınır. Gelin, bu Ramazan'da bir farklılık yapalım ve kendi pidelerimizi hazırlayalım. Birleşme ve paylaşma ayı olarak kabul edilen Ramazan ayında, sofralara çok yakışacak bir tarifle karşınızdayız. Peki, Ramazan ayının en özel lezzetleri arasında yer alan ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sahura, hem de iftar sofralarına özel ramazan pidesi tarifi ile karşınızdayız. Zannedilenin aksine ramazan pidesi, püf noktaları sayesinde kolay bir şekilde hazırlanır. Malzemeler tamamsa, videolu anlatımıyla ev yapımı ramazan pidesi tarifine başlayabiliriz.

1 Adet Ramazan Pidesi Kaç Kalori?

  • Ramazan pidesinin bütün hali, 15-20 dilime eş değerdir. Bir dilim ramazan pidesi, yaklaşık 65 kaloridir. 100 gramlık pide ise, ortalama 225 kalori içerir.
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Ev Yapımı Ramazan Pidesi için

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 su bardağı un

Hamurun üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı su

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam ve çörek otu
Ev Yapımı Ramazan Pidesi

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Maya erimeye başladığında karışımı 10 dakika dinlendirin.
  • Ramazan pidesinin en önemli püf noktası, hamurun kıvamını tutturmaktır. Yoğurma işlemini en az 10 dakika boyunca sürdürün.
  • Hazırladığınız hamuru streç film veya nemli bir bez ile örtün.
  • Odanın sıcaklığı yüksek olursa, maya daha çabuk çözünmeye başlar.
  • Hamur iki katına geldiğinde mayalama işlemi son bulur.
  • Dilerseniz üzerine istediğiniz farklı tohumları koyabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo