Ekmek Üzerinde Tahin Soslu Tavuk Eti

Ekmek Üzerinde Tahin Soslu Tavuk Eti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ekmek Üzerinde Tahin Soslu Tavuk Eti için

Malzemeler

  • 4 dilim köy ekmeği
  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 10 kurutulmuş domates (yağda)
  • Birkaç dal taze kişniş
  • 2 yemek kaşığı dilimlenmiş jalapeno turşusu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Ekmek Üzerinde Tahin Soslu Tavuk Eti

Nasıl Yapılır

Tavuk etlerini yumuşayıncaya kadar haşlayıp soğumaya bırakın. Kurutulmuş domatesleri ince şeritler halinde doğrayın. Jalapeno turşusunu küçük parçalara kesin. Tavuk etlerini elinizde küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın. Jalapeno, domates, zeytinyağı, kişniş, tuz, karabiber ekleyip harmanlayın. Ekmek dilimlerini fırın ızgarasında hafif kızartın. Yoğurt, rendelenmiş sarımsak, tuz ve tahini bir kasede iyice karıştırın. Ekmeklerin üzerine sos sürüp tavuk karışımını paylaştırın ve servis yapın.

Farklı bir aroma için, tarhun soslu tavuk etini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo