Karadeniz'in meşhur lezzetlerinden biri olan hamsi; çorba, pilav, yemek ve tatlı yapımında kullanılır. Ülkemizde en fazla görünen ve tüketilen balık hamsidir. Protein deposu olarak bilinen bu besin, kas ve kemik gelişimini destekler. Bununla birlikte içeriğindeki omega 3 yağı sayesinde beynin gelişmesini, güçlenmesini ve korunmasını sağlar. Kan basıncını düzenlerken, kalpte oluşabilecek ritim bozukluklarını önler. Bu nedenle ayda bir kez tüketilmesi gerekir. Malzemeleriniz hazırsa, sofraların lezzetini arttıracak tavada hamsi buğulama tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Hamsi Buğulama Kaç Kaloridir?
Zihinsel gelişimin en önemli destekçilerinden olan balık yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Ege ve Akdeniz mutfağının favorisi haline gelen karides güveç tarifine göz atabilirsiniz. Balık pişirmenin püf noktaları hakkındaki yazımızı okumayı unutmayın.
Hamsi buğulamayı, barbunya pilaki ve fava ile birlikte servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.