Çikolatalı Rulo Ekmek

Çikolatalı Rulo Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çikolatalı Rulo Ekmek için

Malzemeler

  • 3~3.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 10 gr toz maya
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı ılık süt
  • 200 gr bitter çikolata

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
Çikolatalı Rulo Ekmek

Nasıl Yapılır

3 su bardağı unu çukur bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Şeker, tuz ve mayayı ekleyip karıştırın. Sütü ve suyu azar azar ekleyip ele az yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun (gerekli olursa un ilavesi yapabilirsiniz). Üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika ılık bir ortamda dinlendirin. Bitter çikolatayı ince kıyın. Hamuru tezgaha alın. Üzerine çok az un serperek merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında açın. Çikolatayı her tarafına eşit olacak şekilde serpin. Rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Üzerine esmer şeker serpip tepside 30 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika dinlendirip dilimleyin. Servis yapın.

Not: Ertesi güne kalan ekmekleri mikrodalga fırın veya önceden ısıtılmış fırında çok az bekletirseniz ilk günkü tazeliğine kavuşur. Ekmeğinizin daha yumuşak olmasını isterseniz ısıya dayanıklı bir cam kaba sıcak su koyup tepsinin bir kenarına yerleştirin. Ekmeğiniz fırında pişerken sıcak suyun buharı ekmeğinizin daha yumuşak olmasını sağlayacaktır.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo