Glutensiz Pankek

Glutensiz Pankek
02 Şubat 2023

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan'dan gluten intoleransı olanlara özel nefis bir pankek tarifi ile karşınızdayız. Glutensiz un ile hazırlanan bu pankeki, çikolata ve mevsim meyveleri ile süsleyerek kahvaltıda tüketebilirsiniz. Kalori değeri düşük olduğu için, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, glutensiz pankek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Glutensiz bal kabaklı makarna ve glutensiz ekmek tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Glutensiz Pankek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • 1 adet muz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker (miktarını isteğe göre azaltabilirsiniz)
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • Çikolata parçaları
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Vanilya özütü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı glutensiz un
  • 1 kase yulaf
Glutensiz Pankek

Nasıl Yapılır

  1. Yulafı blenderdan geçirin ve elde ettiğiniz unun içerisine glutensiz un, tarçın, kabartma tozu ve tuz ekleyip homojen bir karışım elde edin.
  2. Ayrı bir kabın içine, süt, yumurta, muz ve vanilya özü ekleyip blenderdan geçirin.
  3. Elde ettiğiniz sıvı ve un karışımını karıştırın. Hafifçe yağladığınız tavanıza birer kepçe bırakarak pişirin.
  4. Pişirirken üzerine damla çikolata taneleri de ekleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Glutensiz un yerine doğal olarak gluten içermeyen bir un türü kullanabilirsiniz. (Siyez unu, karabuğday unu v.b)
  • Kullandığınız yulafın glutensiz üretim olduğuna dikkat edin. 
  • Şeker kullanmak yerine bal ya da hurma kullanabilirsiniz. 
  • Pankekleri sıcak tavada, orta ateşte pişirin. 
  • Damak tadınıza göre baharat olarak toz zencefil kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo