Arabaşı Hamuru

Arabaşı Hamuru
02 Nisan 2024

Türkiye'nin Yozgat ilçesine ait olan arabaşı çorbası soğuk kış günlerinin vazgeçilmez ara öğünü olarak tüketilir. Arabaşı çorbasının yanında ekmek yerine hamurun yutulması en bilinen özelliğidir. Şimdi gelelim 3 malzeme ile yapılan arabaşı hamurunun yapımına.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Arabaşı Hamuru için

Malzemeler

  • 10 su bardağı soğuk su
  • 3 su bardağı un
  • 3 tatlı kaşığı tuz
Arabaşı Hamuru

Nasıl Yapılır

  1. Un,su ve tuz topaklanma kalmayacak şekilde iyice karıştıralım.
  2. Ocağa alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  3. Kaynama noktasına geldikten sonra 30 dakika daha karıştırarak pişirelim.
  4. Tepsiyi soğuk su  ile soğutup kalan suyu süzelim.
  5. Soğuttuğumuz tepsiye hamuru döküp bir kaşık yardımıyla eşit olacak şekilde yayalım.
  6. Oda ısısına geldikten sonra soğuması için dolaba koyalım.
  7. Hamurun sertleştiğinden emin olduktan sonra baklava şeklinde kesip çorba eşliğinde yutalım.
Püf Noktası
  • Un ve suyu karıştırırken topaklanmaması için mutlaka soğuk su olması gerekir.
  • Tepsiye yaydığımız hamurun kalın olmaması için mümkün olduğunca eşit bir şekilde yaymak gerekir
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo