Alanya Bohçası

Alanya Bohçası
18 Eylül 2023

İsminden anlaşıldığı üzere Alanya yöresi ile özdeşleşen bu bohçalar, ince hamur ve peynirli harç ile hazırlanır. Hamur, krep kıvamında incecik olacak şekilde sunulur. İç harcı lor peyniri ve maydanoz ile doldurulduktan sonra, bohça şekli verilerek kapatılır. Malzemeler hazırsa, tadı damağınızda kalacak Alanya bohçası tarifine geçebiliriz.

Girit bohçası ve mini bohça börek tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Alanya Bohçası için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 220 gr un 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1/3 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Harç için:

  • 1 demet maydanoz 
  • 6 yemek kaşığı lor peyniri
Alanya Bohçası

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için bütün malzemeler kap içerisinde karıştırılır. 
  2. Sıcak hafif yağlanmış krep tavasında kepçe yardımı ile dökülen harç arkalı önlü pişirilir. 
  3. Maydanozlar saplarından ayıklanır. Sapları bağlama için sıcak su içerisinde bekletilirç 
  4. Bir kap içerisinde lor peyniri ve ince kıyılmış maydanoz yaprakları karıştırılır. 
  5. Kreplerin ortasına harç koyularak bohça şeklinde üst noktada bileştirilir. Maydanoz sapları ile bağlanır. 
  6. Servis edilir, afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo