Hafta sonu kahvaltı keyfinizi yabani otlu börek tarifiyle ikiye katlayın. Malzemeleriniz hazırsa yabani otlu böreğin yapımına başlayabilirsiniz.
- Hamur malzemesini karıştırıp yoğurun. Disk şekli verip, 30 dakika kadar üzeri kapalı serin bir yerde dinlendirin.
- Bu arada otları temizleyin, sıcak ve tuzlu suya batırıp hemen soğuk suya alın ve suyunu süzün. Peynir, gerekiyorsa tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı ile karıştırıp kenara alın.
- Hamuru mermer tezgaha alın, biraz yoğurup 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı tekrar yuvarlayın ve un serpili bir kaba alıp üzerini bezle örtün.
- Yağları karıştırın. 1 adet hamur bezesini tezgaha un serperek ince yufka olacak şekilde 30-35 cm çapında açın. Fırça ile bolca yağ karışımını sürün. Yufkayı tam ortadan artı şeklinde 4’e kesin. Geniş kısmına harç malzemesinden koyup iki kenarını kapatın ve sigara böreğinden daha kalın bir şekilde rulo olarak sarın. İçeriye doğru kıvırarak kendi etrafında döndürüp şekil verin, yağlı kağıt serili tepsiye koyun. Her bir hamura aynı işlemi yapın.
- Üzerlerine kalan yağı sürüp, 180 derecede ısınmış fırına verin ve yaklaşık 45 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından alıp sevdiklerinize yabani otlu böreği ikram edin.
Hazır yufkayla yapılan otlu börek tarifi için tıklayın.
Teşekkür ederiz.