Üzeri Açık Kıymalı Börek

Üzeri Açık Kıymalı Börek
12 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Üzeri Açık Kıymalı Börek için

Malzemeler

Hamuru için

  • Yarım kg un
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Su

İç malzeme için

  • 350 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Üzeri Açık Kıymalı Börek

Nasıl Yapılır

Hamuru için unun ortasına yumurtayı kırın. Tuz, süt ve ayçiçeği yağını ekleyip, su ilave ederek yoğurun. Hamuru dinlenmeye bırakın. Kıymanın içine küp doğranmış soğan, salça, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin. Su ilave edip yumuşak bir kıvama getirin. Hamurdan bezeler koparıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve üzerlerine iç harcı paylaştırın. Kenardan bir parmak boşluk bırakın. Boşlukları üzerine geniş pile yapar gibi şekil verip, içe doğru bastırarak kıvırın. Börekleri unladığınız fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo