Tava Böreği
22 Mayıs 2024

Ana malzemesi yufka ve peynir olan tava böreği, Türk mutfaklarının meşhur lezzetlerinden biridir. Trakya'da 'sini' olarak anılan bu börek, ismini pişirme yönteminden alır. Yapımında otlu peynir veya kaşar peyniri de kullanılabilir. Sıvı yağ ile pişirildiği için, yağ ve karbonhidrat değeri bir hayli yüksektir. Bu nedenle küçük porsiyonlarla tüketilmesi önerilir. Peki, mis gibi kokusuyla gönülleri fetheden bol peynirli tava böreği nasıl yapılır? Hazırsanız, nefis mi nefis tava böreği yapımına geçebiliriz.

1 Porsiyon Tava Böreği Kaç Kaloridir?

  • Beyaz peynirli harç ile hazırlanan tava böreğinin porsiyonu, yaklaşık 205 kaloridir. Hamur işi tarifleri karbonhidrat ve yağ içerdiği için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Tava Böreği için

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 250 g beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • 1.5 su bardağı süt
  • 3/4 çay bardağı Ayçiçek yağı

Bu Tarifte Bunlara İhtiyacınız Olabilir

Tava Böreği

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Gün sohbetlerinde tava böreğini, makarna salatası ve mercimek köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarifi doğru uygulamak için geniş bir tencere veya yapışmaz tava kullanın.
  • Yufkayı tavaya yerleştirirken kenarlarını sarkıtmaya özen gösterin. Bu sayede iç harcını koyduktan sonra daha rahat kapatabilirsiniz.
  • Dereotu ve peynir yerine, kıyma ya da patatesli iç harç hazırlayabilirsiniz.
  • Kullanacağınız beyaz peynire rendelenmiş kaşar peyniri ilave ederek böreğin lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Ayçiçek yerine tereyağı kullanarak böreğin yağ miktarını azaltabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo