Pırasalı Börek

Pırasalı Börek
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Pırasalı Börek için

Malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 30 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İÇ HARCI İÇİN

  • 500 gr pırasa
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

ÜZERİ İÇİN

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
Pırasalı Börek

Nasıl Yapılır

  1. Temizlenmiş pırasaları ince kıyıp zeytinyağında kavurun. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Ilınınca yumurtayı ilave edip soğumaya bırakın.
  2. Hamuru için, un, yumurta, su ve tuzu bir kapta yoğurun. Üzerini örtüp 30 dakika dinlenmeye bırakın. Hamuru 12 bezeye ayırın.
  3. Her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş tereyağı sürerek 6 hamuru üst üste yerleştirin.
  4. Tepsi genişliğinde açıp yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Pırasalı harcı üzerine yayın.
  5. Diğer 6 hamuru da aynı şekilde yağlayarak üst üste yerleştirip açarak harcın üzerini kapatın.
  6. Kenarlardan sarkan hamurları elinizle kıvırarak tepsinin kenarlarında toparlayın. Üzerine yumurta sarısı ve ayçiçeği yağı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Dilimleyerek ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo