Kürt böreği
İç harcı için
Hamuru için un, tuz, su ve yaş mayayı yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Gerekirse su ilavesi yaparak yoğurma işlemini tamamlayın. Hamuru mayalanmaya bırakın. İç harcı için, biberleri, kabuklarını soyduğunuz domatesleri ve soğanları dilimleyip mutfak robotundan geçirin. Kıymayı ilave edin. Baharatlarla tatlandırıp ince kıydığınız maydanoz, salça ile ayçiçeği yağını ekleyin. Mayalanan hamuru yağladığınız yuvarlak tepsiye yayın. Üzerine kıymalı harcı yayıp 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp ılınınca dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Kıyma ve baharatlarla tatlandırılan ev usulü lahmacun tarifine göz atmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.