Ispanaklı Tepsi Böreği
14 Mayıs 2024

Türk mutfağına özgü bir lezzet olan tepsi böreği, Bosna-Hersek'in milli yemekleri arasında yer alır. İçerisinde demir, kalsiyum, sodyum gibi mineralleri barındıran ıspanak, özellikle hamur işlerinde kullanılan bir sebzedir. Genellikle haşlandıktan sonra tüketildiği için, metabolizmayı hızlandırır ve uzun süre tokluk hissi verir. Tepsi böreği genellikle ıspanakla hazırlansa da, peynirli ve kıymalı olarak da sunulabilir. Malzemeler hazırsa, dışı çıtır çıtır içi yumuşacık olan ıspanaklı tepsi böreği nasıl yapılır, tepsi böreğinin püf noktaları nelerdir birlikte görelim:

1 Porsiyon Ispanaklı Tepsi Böreği Kaç Kaloridir?

  • Hamur işleri genellikle yüksek kalori değeriyle sunulsa da, ıspanak ile hazırlanan tepsi böreğinin bir porsiyonu yaklaşık 130 kaloridir. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için, haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan tava böreğini de deneyebilirsiniz.

Özel gün ve kutlamalarda aperitif olarak sunabileceğiniz börekler birbirinden farklı malzemelerle hem etli, hem de sebzeli olarak tüketilebilir. Siz de püf noktaları ve servis önerileriyle birlikte sunulan börek tariflerine göz atabilir ve yeni tatlar deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Ispanaklı Tepsi Böreği için

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • Zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 150 gram beyaz peynir
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı süt
  • 500 gram ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber
Ispanaklı Tepsi Böreği

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Özel günlerde sunabileceğiniz ıspanaklı tepsi böreğini, hafifliği ile bilinen mercimek köftesi ve zeytinyağlı yaprak sarma ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Eritilmiş tereyağı ve süt ile hazırlanan karışımlar yufkanın daha çıtır olmasını sağlar.
  • Böreğin kabarması için, yumurta ve sade sodayı bir kasede çırpın ve bu karışımı yufkanın üzerine sürün.
  • Kızarmış börekler elde etmek için yumurta yerine yoğurt da kullanabilirsiniz. 
  • Böreklerin daha lezzetli olması için, hazırladıktan sonra 1 saat buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
  • Ispanağın tadını arttırmak için, ıspanakların üzerine beşamel sos ilave edebilirsiniz.
  • Börek yapımında en önemli nokta kullanılan yufkadır. Tarifi doğru bir şekilde uygulamak için mutlaka taze yufka kullanın.
  • İç harcı oda sıcaklığına geldikten sonra, yufkanın içerisine doldurun.
  • Tabana mutlaka 1'den fazla yufka serin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo