Etli Lokma Böreği

Etli Lokma Böreği
19 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Etli Lokma Böreği için

Malzemeler

  • 4.5 su bardağı un
  • Yarım paket (20 gr) yaş maya
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • 1 su bardağı ılık su

İç harcı için

  • 500 gr parça kuzu eti
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Rezene
Etli Lokma Böreği

Nasıl Yapılır

Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Yaş maya, süt, tuz, ayçiçeği yağı ve yoğurdu ilave edip yoğurun. Yumurtayı ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar su ilave ederek yoğurun. Hamuru 20 dakika dinlendirin. İç harcı için soğanı yemeklik doğrayıp kısık ateşte zeytinyağında kavurun. Eti ilave edin. Doğradığınız biber ile domatesi ekleyin. Pişmeye yakın baharatları ekleyip ocağı kapatın. Mayalanan hamurdan iri parçalar koparıp avuç içi büyüklüğünde açın. Ortasına etli harçtan paylaştırıp yuvarlayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp rezene serpin. 15-20 dakika mayalanması için bekletip 190 derece fırında pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo