Elmalı Börek

Elmalı Börek
18 Şubat 2023

İçeriğinde bulunan besin lifleri sayesinde bağışıklığı güçlendiren elma, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Sinir sistemini korumasıyla bilinen bu besin, apple crumble ve pratik elmalı kurabiye gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Elmanın cilt üzerinde birçok olumlu etkisi olsa da, bunlardan en önemlisi cildi besleyerek yaşlanmayı geciktirmesidir. Malzemeleriniz hazırsa, evde elmalı börek nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Börek için

Malzemeler

Hamuru için

  • 200 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için

  • 4 adet orta boy elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı toz tarçın
  • 1,5 su bardağı ceviz içi (İri kırılmış)
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Elmalı Börek

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir yoğurma kabına tereyağı, yoğurt, pudra şekeri, sirke, soğuk su ve yumurtayı aktararak çırpma teli ile iyice çırpın. Ardından un ve kabartma tozunu azar azar, eleyerek karışıma ilave edin. 
  2. Elinizle yoğurmaya başlayın. Hazırladığınız hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 40 dakika kadar dinlendirin.
  3. İç harç için elmaları rendeleyin ve derince bir tavanın içerisine aktarın. Üzerine toz şekeri de ilave ederek orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirmeye başlayın. 
  4. Piştikten sonra ocaktan alın ve toz tarçın ile cevizleri ilave ederek oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  5. Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgahın üzerine aktarın. İki eşit parçaya bölün. Parçaları uzunlamasına ve orta kalınlıkta merdane yardımıyla açın. 
  6. Her iki açılmış hamurun üzerine elmalı harcı paylaştırıp yayarak rulo şeklinde sarın, kapatırken uçlarını hafifçe suyla ıslatın. 
  7. Yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisine ruloları döndürerek yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 25-30 dakika kadar hafif kızarana kadar pişirin. 
  8. Fırından çıkarıp oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo