Adana Böreği

Adana Böreği
08 Temmuz 2024

Adana mutfağıyla özdeşleşen bu börek, baklavalık yufka, kaşar peyniri ve çeçil peyniri ile hazırlanır. Görünümü su böreğini andırsa da, içinde kullanılan malzemeler farklıdır. Adana böreği, büyük tepsiler halinde hazırlanır ve genellikle kalabalık sofralarda sunulur. Malzemeler hazırsa, Adana böreği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için hazır yufkadan börek tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Adana Böreği için

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 16 adet baklavalık yufka
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 200 gr çeçil peyniri
  • 500 gr kaşar peyniri
Adana Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle baklavalık yufkaları tepsinin üzerine yerleştirin ve kenarda kalan fazlalıkları kesin.
  2. Tereyağını bir tavaya alarak eritin.
  3. Tepsinin tabanını ve kenarlarını erimiş tereyağı ile yağlayın ve 8 adet baklava yufkasını sırasıyla tepsiye yerleştirin. 
  4. Her yufkanın arasına mutlaka eritilmiş tereyağı sürün.
  5. 8 kat yufkayı dizdikten sonra dilimler halinde kesin ve kenara alın.
  6. Bir kabın içinde yumurta ve sütü çırpın. 
  7. Bu aşamada diğer yufkayı parçalar halinde kopartın. Sosa batırarak tepsinin üzerine yerleştirin. 
  8. Rendelenmiş kaşar peynirini yufkaların üzerini kaplayacak şekilde serpiştirin. 
  9. Ardından üzerine çeçil peynirini yerleştirin.
  10. Tekrar diğer yufkayı parçalara ayırın ve sosa batırarak peynirin üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. 
  11. Daha sonra kenara ayırdığınız 8 adet baklava yufkasını, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste yerleştirin.
  12. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı ve üstü tamamen kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Adana böreğinin en önemli püf noktası, içinde kullanılan peynirlerin eriyen peynir olmasıdır. Çeçil yerine mozzarella peyniri de kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo