Tavuklu Ve Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası

Tavuklu Ve Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası
25 Ağustos 2022

Mevsim sebzesi Brüksel lahanasıyla hazırlanan şahane bir tavuk yemeği lezzetine buyurun. Bazı kanser türlerine karşı olumlu etkileri olan Brüksel lahanasını, tavuk göğsü, arpacık soğan ve farklı baharatlarla birleştirerek hafif bir yemek hazırlayabilirsiniz. Diyet listeleri için de uygun olan bu yemek, protein bakımından oldukça zengindir.

Antrikotlu brüksel lahanası dizmesi ve zerdeçallı zeytinyağlı brüksel lahanası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Tavuklu Ve Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası için

Malzemeler

  • 500 g Brüksel lahanası
  • 250 g arpacık soğan
  • 1 adet tavuk göğüs eti (İri kuşbaşı doğranmış)
  • 1 baş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (Tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 tepeleme çay kaşığı kimyon (Tepeleme)
  • 5 yemek kaşığı domates sosu veya 1 tatlı kaşığı biber salçası (Tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası (Tepeleme)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su (Ilık)
Tavuklu Ve Arpacık Soğanlı Brüksel Lahanası

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğüs etini yıkayıp süzün ve bir kenarda bekletin. Brüksel lahanalarının en üst kabuklarını soyarak yıkayın.
  2. Arpacık soğanları ve sarımsak dişlerini de soyup temizledikten sonra yıkayın.
  3. Tüm sebzeleri ve tavuk etini derin bir karıştırma kabına alın. Tuz ve baharatları da ilave edip harmanlayın.
  4. Ardından domates sosunu (veya biber salçasını), domates salçasını ve zeytinyağını ekleyerek iyice karıştırın.
  5. Daha sonra fırın kabına veya güveç tencereye aktarın. Üzerine suyu gezdirin ve önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında suyunu çekip, tavuk ve sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  6. Fırından alarak 5 dakika dinlendirin ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo