Tavuklu Taze Fasulye

Tavuklu Taze Fasulye
19 Şubat 2024

Tavuk ve taze fasulyeyi hiç birlikte denediniz mi? Protein deposu olarak bilinen ve düşük bir kaloriye sahip olan tavuk, hem sade, hemde sebzelerle birlikte kullanılan bir besindir. Sindirim sistemini düzenlemesiyle bilinen taze fasulye ise, düşük kalorisi ile diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Peki, klasik tariflerden sıkılanlar için sunduğumuz tavuklu taze fasulye nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, tavuklu taze fasulye tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak püf noktalarıyla nefis tavuk ciğeri ve zeytinyağlı taze fasulye tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tavuklu Taze Fasulye için

Malzemeler

  • 1 kg kemiksiz tavuk but (İri doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet yeşil dolmalık biber (ince doğranmış)
  • 500 g taze fasulye
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber 
  • 5 diş sarımsak (Doğranmış)
  • 1 çay kaşığı zencefil (İsteğe bağlı)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1/4 çay kaşığı sarımsak tozu (Keskin bir tadı olduğu için fazla eklemeyin)
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1.5 tatlı kaşığı kaşığı susam yağı
  • 1/2 kahve fincanı kırmızı biber sosu
Tavuklu Taze Fasulye

Nasıl Yapılır

  1. Büyük bir kasede doğranmış tavuğa bir yemek kaşığı zeytinyağı, toz sarımsak, 1/2 çay kaşığı tuz, toz kırmızı biber ve karabiberi ilave ederek iyice karıştırın.
  2. Daha sonra mısır nişastasını ekleyin. Tüm tavuk parçalarının mısır nişastasıyla kaplanmasına özen gösterin.
  3. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın ve hazırladığınız  tavuk parçalarını ekleyerek orta ateşte soteleyin.
  4. Doğranmış  yeşil, kırmızı biberleri ve sarımsakları ilave ederek sotelemeye devam edin. Daha sonra sarımsakları ekleyerek sarımsakların kokusu çıkana kadar pişirin. 
  5. Bu arada taze fasulyeleri hafif diri kalacak şekilde yaklaşık 7-8 dakika haşlayıp süzün.
  6. Haşladığınız taze fasulyeleri, susam yağını, zencefili ve biber sosunu pişirdiğiniz tavuğa  ekleyerek iyice karıştırın. 5-6 dakika birlikte pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Tavuklu Taze Fasulye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tavukları pişirmeden önce kuşbaşı olarak doğrayın.
  2. Tarifte sarımsak tozu yerine, ezilmiş bir diş sarımsak da kullanabilirsiniz.
  3. Taze fasulyeleri haşlamadan önce uçlarını kesin ve elinizle küçük parçalar haline getirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo