Tavuklu Sebzeli Güveç

Tavuklu Sebzeli Güveç
24 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tavuklu Sebzeli Güveç için

Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı tavuk göğüs eti
  • 10-12 arpacık soğan
  • 3 patlıcan
  • 2 havuç
  • 2 kabak
  • 3 domates
  • 3 kırmızı kapya biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 2 dolmalık yeşil biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze biberiye

Tavuklu Sebzeli Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğüs etlerini yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyip kenara alın. Bir güveç kabının tabanına arpacık soğanları yayın.
  2. Üzerine tavuk etlerini ve küp doğradığınız sebzeleri ilave edin. Zeytinyağı gezdirip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yüksek proteinli ve etli klasik güveç yapımına buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo