Tavuk Etli Krep

Tavuk Etli Krep
11 Ekim 2021

Sade krep tarifine de mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Etli Krep için

Malzemeler

  • 1 parça haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Tavuk Etli Krep

Nasıl Yapılır

  1. Un, süt ve yumurtaları bir kaseye alıp mikserle çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı hafifçe yağlayıp kepçe dolusu hamurdan boşaltın.
  2. Tavayı hafifçe sallayıp hamurun tavaya eşit olarak yayılmasını sağlayın. Krepleri bu şekilde hazırlayın.
  3. Kreplerin arasına küçük parçalar şeklinde koparılmış tavuk etini ekleyerek üst üste dizin. Kıyılmış sarımsak ve yoğurdu bir kasede karıştırın.
  4. En üstteki krebin üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Ayçiçek yağını kızdırıp kırmızıbiberi ekleyin. Yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo