Acılı Tavuklu Sandviç

Acılı Tavuklu Sandviç
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Acılı Tavuklu Sandviç için

Malzemeler

  • 2-3 adet tavuk göğsü
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • 6 adet tahıllı sandviç ekmeği

Sosu için:

  • 1 salatalık
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı acı toz biber
Acılı Tavuklu Sandviç

Nasıl Yapılır

  1. Göğüs etlerini orta boy bir tencereye yerleştirip 4 su bardağı su ekleyerek orta ateşte pişirin. Soğanı 4’e bölüp tencereye ekleyin.
  2. Tuz ve karabiberi de serpiştirip, tavuk etleri yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra etleri tencereden alıp süzün.
  3. Etleri küçük parçalar halinde didikleyin ve bir kenarda bekletin.
  4. Sosu için süzme yoğurdu derin bir kaba aktarıp üzerine hardalı ilave ettikten sonra çatalla iyice çırpın.
  5. Kabuklarını soymadan rendelediğiniz salatalıkları ve kırmızı toz biberi de ekleyip karıştırın.
  6. Hazırladığınız sosu önceden ikiye ayırdığınız sandviç ekmeklerinin bir katına kaşıkla yayın.
  7. Sosun üzerine didiklediğiniz tavuk etini paylaştırıp, diğer ekmek parçalarını üzerlerine kapatın. Sandviçleri yeşillik ve domatesle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, nefis tadıyla yoğurtlu tavuklu sandviç tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo