Yufkada Köfte

Yufkada Köfte
21 Ocak 2021

Koyun ve dana etiyle hazırlanan köfte, yufkaya sarılarak rulo şeklinde sunulur. Özellikle kalabalık sofralarda sık sık tercih edilen bu yemek, garnitür ve baharatlarla zenginleştirilir. Hazırsanız, ev yapımı yufkada köfte tarifine başlayabiliriz.

Beef wellington tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yufkada Köfte için

Malzemeler

  • 750 gr koyun kıyma
  • 750 gr dana kıyma
  • 2 yumurta
  • 1 soğan
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 su bardağı garnitür
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye

Üzeri için

  • 1 yufka
  • 1 yumurtanın sarısı
Yufkada Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Ramazan davetlerinde misafirlerinize sunacağınız güzel bir köfte. Bayat ekmek içi, kıyılmış soğan, kıymalar, 2 yumurta sarısı, tuz ve baharatı yoğurup yağlı kağıdın üzerine alın.
  2. Dikdörtgen şeklinde açıp içine garnitür ve bezelyeleri yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp üzerine yumurta aklarını sürün.
  3. Yufkayı rulo köfteyi tamamen saracak şekilde kesip sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün.170 dereceye ayarlı fırında kendi suyuyla ara ara çevirerek 1.5 saat pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo