Soğuk Misket Köftesi

Soğuk Misket Köftesi
18 Eylül 2020

Tavuk kıymasıyla hazırlanan misket köfte, ismini görünümünden dolayı almıştır. Pişirme işleminin ardından şişle birlikte servis edilir. Üzeri için yoğurtlu veya hardallı sos kullanılabilir. Hazırsanız, soğuk misket köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Soğuk Misket Köftesi için

Malzemeler

  • 300 gr tavuk kıyma
  • 1 yumurta
  • 30 gr rendelenmiş parmesan peyniri
  • 2.5 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • 4 dal maydanoz
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 1 tatlı kaşığı tatlı pulbiber
  • 1 demet küçük turp
  • Tuz
  • Kimyon

Sos için

  • 150 gr süzme yoğurt
  • 1 salatalık
  • 3 diş sarımsak
  • 3 nane yaprağı
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
Soğuk Misket Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Maydanozu temizleyip kıyın. Nane yapraklarını doğrayın. Dolmalık biberi temizleyip robotta kıyın.  Turpların uç kısımlarını kesip incecik dilimleyin.
  2. Eti derin bir kaba alın. Yumurta, peynir, mısır unu, galeta unu, sarı biber, pulbiber, maydanoz, kimyon ve tuzu ilave edip yoğurun. 
  3. Köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp köfteleri kızartın.
  4. Şişlere iki dilim turp 1 köfte olacak şekilde dönüşümlü olarak dizin.
  5. Sos için, salatalığı soyup iri iri rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurt, salatalık, 1 tutam tuz, sarımsak ve naneyi bir kasede karıştırın. Hazırladığınız şişleri sosla birlikte servis yapın.

Dilerseniz, sade misket köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo