Türkiye’nin dört bir yanında en çok sevilen tariflerden biri de ‘Pişi’dir. Hamur işi tarifler arasında çok beğenilen pişinin hazırlanması 10, pişirmesi ise yalnızca 15 dakikadır. Genellikle sade bir şekilde sunulsa da, farklı yörelerde patates, peynir ve kıymalı iç harç ile hazırlanabilir. Kahvaltı ve sahur sofralarının yanı sıra gün sohbetlerinde de yer verilen pişi, hazırlanan hamurun kızartılmasıyla sofralardaki yerini alır. Peki, kolay pişi nasıl yapılır? Kültür Bakanlığı kaynaklarına göre farklı illerde yapılan pişi tariflerini sizler için derledik. Listedeki malzemelere göz attıysanız, ev yapımı mayasız pişi tarifi için detaylara geçebiliriz.
Ardahan Usulü Pişi Nasıl Yapılır?
Afyon Usulü Pişi Nasıl Yapılır?
1 Porsiyon Pişi Kaç Kaloridir?
Kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz mayasız poğaça ve patatesli gözleme tarifini de deneyebilirsiniz.
Ardahan usulü kolay pişi
Afyonkarahisar usulü pişi
Teşekkür ederiz.