- Kabakların dışını kazıyıp içlerini oyun. bir parmak kalınlığında halkalar halinde dilimleyin. Dereotunu ince kıyın.
- Kıymayı bir kaba alıp tuz, baharatlar, dereotu ve bulguru ilave ederek yoğurun.
- Hazırladığınız köfte harcından küçük parçalar alıp kabak halkalarının içine doldurun. Elinizle iki tarafından sıkıştırın.
- Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın. Kaynar suya doldurduğunuz kabak halkalarını atıp haşlayın. Kevgirle servis tabağına alın.
- Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu köfteli kabakların üzerine ilave edin. Pul biberi sıvıyağla kızdırıp yoğurdun üzerine gezdirin ve servis yapın.
Etsiz kullanmak istemiyorsanız, patates köftesi tarifine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.