Soğanı blenderdan geçirerek suyunu sıkın.Aynı işlemi bayat ekmekler için de uygulayın.
Soğanı, ufalanmış ekmekleri, kıymayı ve baharatları bir kaba alarak yoğurun. Yuvarlak köfteler hazırlayın ve buzdolabında 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Havuçların ve patateslerin kabuklarını soyun. Havuçları iki parmak kalınlığında doğrayın ve patateslerle birlikte buharda 10 dakika pişirin.
Haşlanmış sebzeleri derin bir kaba alın. Kabuklarını soyduğunuz soğanları ve mantarları ikiye kesip ekleyin. Üzerlerine rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatları gezdirip harmanlayın.
Dikdörtgen şeklinde kestiğiniz pişirme kağıtlarının içine köfte ve sebze karışımından eşit şekilde paylaştırın.
Her kağıdın içerisine yarım yemek kaşığı yağ ekleyip, kağıdın kenarlarını içine kıvırarak katlayın. Bu şekilde 6 porsiyon hazırlayın.Köfte ve sebze garnitürleri 40 dakika fırında pişirin. Fırından çıkartarak sıcak şekilde servis yapın.
Teşekkür ederiz.