Tikvenik
Konya mutfağına özgü bir lezzet olan bıçak arası, oldukça sevilen bir pide çeşididir. İnce açılan hamur, etli harç ile doldurulur ve fırına verilir. Özellikle domates ve biber, bıçak arası pideye çok yakışmaktadır. Ayranla birlikte servis edilen bıçak arası pideyi, 1 saat gibi kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz. Peki, evde Konya usulü bıçak arası pide nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, bıçak arası pide tarifi için detaylara geçebiliriz.
Farklı pide çeşitlerini merak edenler için Trabzon'a özgü yağlı pide ve Samsun'a özgü Bafra pidesi tarifini öneriyoruz.
Hamur için:
Üzeri için:
Bıçak Arası Pide Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Teşekkür ederiz.