Dilim Dolma

Dilim Dolma
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Dilim Dolma için

Malzemeler

  • 500 gr yağsız kıyma
  • 750 gr köftelik ince bulgur
  • 1 soğan
  • 3 patlıcan
  • 4 domates
  • 3 sivribiber
  • 30 gr margarin
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sumak
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kırmızı tozbiber
Dilim Dolma

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı küçük küçük doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alıp soğan, kırmızı tozbiber, bulgur ve tuzu ekleyin.
  2. Ara sıra su serperek yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak yassılaştırın.
  3. Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda bekletip kağıt havlu ile kurulayın. Patlıcanları 1 cm kalın çubuklar şeklinde doğrayın.
  4. Domatesleri soyun. Biber ve domatesleri küp şeklinde doğrayın.
  5. Tencerede margarini eritip salçayı kavurun.  Patlıcan, domates ve biberleri ilave edip üzerine köfteleri yerleştirin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
  6. Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletin. Süzgeçten geçirerek suyunu tenceredeki yemeğin üzerine gezdirin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

    Pratik yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo