Cevapi Köfte

Cevapi Köfte
20 Şubat 2024

Balkan ülkelerinde çok meşhur olan cevapi, aynı zamanda cevapcici ismiyle de bilinir. Makedonya, Bosna Hersek ve Sırbistan'ın ulusal yemekleri arasındadır. Yapımında dana ve kuzu kıyması kullanılır. Malzemeler hazırsa, Makedonya usulü cevapi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Cevapi Köfte için

Malzemeler

  • 200 gr kuzu kıyma
  • 200 gr dana kıyma
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam tuz
Cevapi Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı rendeleyip suyunu sıkın ve bir kaba alın.
  2. Üzerine kalan malzemeleri ekleyerek güzelce yoğurun. 
  3. Tüm malzemeler özdeşleştiğinde üzerini kapatın ve buzdolabında bir gece dinlendirin.
  4. Ertesi gün, köfte harcından parçalar kopartın ve elinizle silindir şekli verin.
  5. Bu esnada tavaya yağ ekleyin ve kızdırın. Hazırladığınız köfteleri, önlü arkalı olacak şekilde kızartın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Cevapiyi, tombik ekmek, acı sos, ajvar sosu ve dilimlenmiş soğan eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Köfte harcını mutlaka dolapta bekletin. Aksi takdirde şekil vermeniz zor olacaktır. 
  • Köfteleri kızarttıktan sonra kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo