Çula

Çula
27 Ekim 2020

Arnavut mutfağına özgü bir yemek olan çula; dana ve kuzu kıymasıyla hazırlanır. Çeşitli baharatlarla tatlandırıldıktan sonra, kızartılır. Üzeri için sirkeli ve beşamel sosu kullanılır. Hazırsanız, Arnavut usulü çula nasıl yapılır görelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Çula için

Malzemeler

  • 250 gr dana kıyma
  • 250 gr kuzu kıyma
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 2 dilim bayat ekmek
  • Tuz
  • karabiber
  • 2 çorba kaşığı un

Kızartmak için

  • sıvıyağ

Beşamel için

  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz
  • karabiber

Sirkeli sos

  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı sirke
Çula

Nasıl Yapılır

  1. Un ve yağ hariç köfte malzemelerini yoğurma kabına alıp iyice yoğurun. Misket şeklinde köfteler  hazırlayın.
  2. Sıvıyağını teflon tavada kızdırın. Köfteleri una bulayıp yağda kızartın. Fazla yağını süzün.
  3. Beşamel sos için tereyağını derin bir tavada eritin ve unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun.
  4. Suyu ilave edip karıştırmaya devam edin. Su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip 5 dakika pişirin. Ocaktan inmesine yakın baharatla tatlandırın.
  5. Servis tabağına sarımsaklı sirke ve kıyılmış maydanoz karışımını paylaştırın. Çulayı ilave edip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Sofranızda dünya mutfaklarına yer vermek istiyorsanız, nefis kıbrıs köftesi tarifini deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo