Meyve suyu ve alkolün karıştırılmasıyla hazırlanan içeceklere kokteyl denir. Özellikle kalabalık sofralarda, özel günlerde, davetlerde servis edilen kokteyller, 2 ve daha fazla malzemenin birleşiminden oluşur. Ancak alkol kullanmak istemeyenler için, evde kolayca yapabileceğiniz kokteyl tariflerini sunuyoruz. 'Moktail' olarak da bilinen bu kokteylleri, sevdiğiniz tatlarla zenginleştirebilirsiniz. 'Evde kokteyl nasıl yapılır?' diye merak edenler için 20 alkolsüz kokteyl tarifi:
Malzemeler;
Yapılışı: Limonu 6 parçaya bölün ve 4 parçasını kenara alın. Kalan 2 parça limonu iri olacak şekilde doğrayın. Doğradığınız limonları büyük bir bardağın içerisine koyun. Üzerine nane yaprakları ve esmer şekeri ekleyerek hafifçe ezin. Bardağın üzerine 1 parmak boşluk kalacak şekilde buz parçaları ile doldurun. Maden sodasını da bardağa ilave edin. Kalan limon parçaları ve nane yaprakları ile bardağı süsleyebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: 4 adet buzu blendera alarak kırın. Şeftalileri güzelce yıkayın ve suyunu sıkın. Blenderdaki buz parçalarının üzerin 1 top dondurma ve şeftali suyunu alarak karıştırın. Kalan dondurmayı frenk üzümü kreması ile karıştırın. Şeftali suyunu bardağa alın ve dondurmalı kremayı üzerine ekleyin.
Malzemeler;
Yapılışı: Tüm malzemeleri robottan geçirerek püre haline getirin. Hazırladığınız karışımı kırık buz parçalarıyla dolu bir bardağa alın. Kokteylin üzerini kirazla süsleyin.
Malzemeler;
Yapılışı: Orta boy kokteyl bardağa 1/3 oranında parçalanmış buz ekleyin. Balı yapışmaz tavada çok az ısıtın. Ardından lime ve karadut suyunu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı buzlu bardağa koyarak servis edin. Üzerini limon dilimi ile süsleyebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Yaban mersinlerini buz kalıbına alın ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Bu şekilde dondurucuya atarak bekletin. Lime suyu, portakal suyu ve yaban mersini suyunu bir sürahiye doldurarak karıştırın. Servis bardaklarının dibine dondurduğunuz yaban mersinlerini koyun. Ardından portakal, lime dilimi ve naneleri bardaklara eşit şekilde paylaştırın. Hazırladığınız meyve suyu karışımını bardakların yarısına gelecek şekilde doldurun. Kalan yarısını da elmalı soda ile doldurun.
Malzemeler;
Yapılışı: Karpuz dilimi, dondurma ve buzları robotta çektirerek püre kıvamına getirin. Ardından servis bardaklarına doldurun. Bardakların içerisine limon dilimleri ekleyerek servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Salatalığın kabuklarını soyun ve ezerek püre kıvamına getirin. Üzerine limon suyunu ekleyerek karıştırın. Toz şeker ve naneyi ekleyerek blenderdan geçirin. Servis bardaklarına buz parçalarını doldurun. Hazırladığınız karışımı bardağın yarısına gelecek şekilde doldurun. Üzerine sodayı ekleyin.
Malzemeler;
Yapılışı: Vişne suyu, mandalina suyu ve nar suyunu karıştırın. Servis bardaklarına buz parçalarını ekleyin. Hazırladığınız meyve suyuna maden suyu da ekleyerek güzelce karıştırın. Karışımı servis bardaklarına paylaştırın.
Malzemeler;
Yapılışı: Tarifteki malzemeleri blenderdan geçirin ve servis bardaklarına paylaştırın. İçerisine salatalık dilimi ve kereviz sapı ekleyerek servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Hazırladığınız karışımı servis bardaklarına ekleyin. Bardaklara kırık buz parçaları ve tane nane yaprakları ilave ederek süsleyin. Zerdeçal tamamen isteğe bağlıdır.
Malzemeler;
Yapılışı: Greyfurt suyu ve şekeri bir kabın içine alın ve şeker eriyene dek karıştırın. Üzerine soğumuş soda ve buz parçaları ekleyin. Bardağı nane yaprakları ile süsleyin.
Malzemeler;
Yapılışı: Tüm malzemeleri blenderdan geçirin ve püre haline getirin. Ardından süzgeçten geçirerek buzlu bardaklara paylaştırın.
Malzemeler;
Yapılışı: Kola dışındaki malzemeleri blenderdan geçirerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı servis bardaklarına ekleyin ve üzerine kola ilave edin. Taze nane yaprakları ile birlikte servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Elma dilimi ve çubuk tarçın dışındakileri bir kaba alarak karıştırın. Soğuk buzlu bardağa alın, çubuk tarçın ve elma dilimi ile servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Malzemeleri kap içerisinde karıştırın ve soğuk bardağa dökerek servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Bütün malzemeleri karıştırarak 10 dakika bekletin. Soğuk servis edin. Bal miktarını arttırabilir, bal yerine şeker kullanabilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Bardak içerisinde bütün malzemeler kaşık yardımı ile karıştırılır. Soğuk servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Malzemeler karıştırılır. Buzlu bardakta servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Bütün malzemeler bir kap içerisine karıştırılır ve buzlu bardakta servis edilir.
Malzemeler;
Yapılışı: Tonik, tarçın ve anason bir kap içerisine karıştırılır. Buzlu bardakta çubuk tarçın ve isteğe göre elma dilimi ile servis edilir. Daha şekerli bir tat istiyorsanız şeker, bal ya da elma suyu eklenebilir.
Şunlara da göz atın;