Acem Köftesi

Acem Köftesi
02 Kasım 2023

Van yöresi ile özdeşleşen ve görünümü ile sulu köfteyi andıran acem köfte, hemen hemen her yörede aynı şekilde hazırlanır. Kıyma, bulgur ve pirinç harcı ile hazırlanan acem köftesi, patates ve baharatlarla zenginleştirilir. Evde kolayca hazırlanabilen acem köftesi, köfteseverlerin en sevdiği lezzetler arasındadır. Peki, evde acem köftesi nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, acem köftesi yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Acem Köfte Kaç Kalori?

  • Orta boyutlarda bir porsiyon acem köfte, yaklaşık 240 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Alternatif olarak klasik anne köftesi ve nefis İzmir köfte tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 12 Kişi Kaydetti
Acem Köftesi için

Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 kg'ya yakın küçük patates
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • İnce kıyılmış 2 demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
Acem Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak bulgur ve pirinci ayıklayın, yıkayın ve süzün.
  2. Ardından kıymayı bir kap içerisine alın. Üzerine bulgur, pirinç, kekik, tuz ve rendelenmiş soğanı ekleyin.
  3. Malzemeleri iyice özdeşleşene kadar yoğurun. Hazırladığınız harçtan küçük parçalar alın ve elinizle yuvarlak haline getirin.
  4. Tencereye salça ve sıvı yağı ekleyerek birkaç dakika kavurun. Üzerine 5-6 bardak su ekleyin.
  5. Ardından kekik, karabiber ve tuzu da tencereye ekleyin.
  6. Son olarak tencereye soyulmuş patates ve köfteleri ekleyin ve yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Dilerseniz, köftenin harcına 1 adet yumurta sarısı ekleyebilirsiniz.
  • Kıymalı harcı ne kadar çok yoğurursanız, köftenin kıvamı o kadar lezzetli olacaktır.
  • Yoğurduktan sonra avuç içlerinizi hafifçe ıslatın. Bu sayede yuvarlama esnasında köftelerin elinize yapışmasını önleyebilirsiniz.
  • Tarifte kekik yerine zeytirun da kullanabilirsiniz. Aynı zamanda beğendiğiniz baharatları da ekleyerek farklı tatlar ortaya çıkarabilirsiniz.
  • Köfteleri pişirirken çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Aksi takdirde köfteler dağılmaya başlayacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo