Büyük bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Kuzu inciklerin üzerine az tuz ve karabiber serpin. Alt ve üst kısmını tavada ikişer dakika mühürleyin. Mühürlenen incikleri kenara alın.
Düdüklü tencerenin içerisine 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun. 1 baş sarımsağı iyice yıkayıp ortadan kesin ve yağın içerisine atın. Biraz kavurup üzerine piyazlık doğranan kuru soğanları atın ve çevirin. Soğanların üzerine önceden mühürlediğiniz incikleri yerleştirin ve taze kekikleri ilave edin. İnciklerin yarısına gelene dek sıcak su ilavesi yapın. Tuz, karabiber ve dövülmüş kişniş ile çeşnilendirin. Düdüklünün kapağını kapatın. 35-40 dakika orta ateşte pişirin.
Pişen etleri bir fırın kabına alın. Üzerine minik tereyağı parçaları ekleyin. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında etlerin üzeri kızarana dek pişmeye bırakın.
Yeşil patates püresi
Patatesleri yıkayın, soyun ve küp küp doğrayın. Tencereye alın.
1 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın. Patateslerin içerisine ilave edin. Üzerine su ve tuz ekleyip ocağa alın. Haşlayın. Haşlanan patatesleri ezin.
Yarım demet rokayı yıkayıp blender’a alın. 3 diş sarımsak ve yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyip blender’dan geçirin.
Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı alın. 1 diş dövülmüş sarımsak ilave edin. Tuz, karabiber ile çeşnilendirin. Ezilmiş patatesleri tencereye alıp karıştırın. Hazırlanan rokalı yeşil sostan 2-3 kaşık ilave edin. Üzerine yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip karıştırın. 1 bardak süt ilavesi yapın ve sütü çektirin. Muskatı rendeleyerek çeşnilendirin. Ocağı söndürdükten sonra 1 yemek kaşığı tahin ilavesi yapın. Servis tabağına yeşil püreyi alın. Üzerine incikleri yerleştirin. Taze kekik ile servis yapın.
Dilerseniz, lezzetine doyamayacağınız terbiyeli kuzu incik tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.