Nar çiçekli frenk üzümü sos için
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Kurutulmuş nar çiçeklerini bir sos tenceresinde bir bardak sıcak su ile kaynatın. Suyun 3/4'ü çekilene kadar kaynatmaya devam edin. Sonra süzüp karışımı nar ekşisine ekleyin. Kuzu filetoları nar ekşisi karışımı ve karabiberle marine edin. En az iki saat bekletin.
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Hafif zeytinyağı sürüp tuz serpin. Servis tabağına patlıcanı alın. Bir bıçak yardımıyla patlıcanı kuzu filetonun ebatlarına uygun hale getirin. Kızgın ateşte kuzu filetonun her iki tarafını da 3-4 dakika pişirin. Tuz serpin. Filetoyu ince dilimleyip patlıcanın üzerine yerleştirin.
Tereyağı ve şekeri sos tenceresinde kahverengileşinceye kadar eritin ve frenk üzümlerini ekleyin. Nar suyu ve vişne suyunu da ilave edip 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Şarabı ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın. Robottan geçirip süzün.
Filetoların üzerini nar çiçekleriyle süsleyin. Tabağın zeminine frenk üzümü sosu aktarın. Nar taneleri serpip servis yapın.
Teşekkür ederiz.