Meyane Soslu Ve Rokalı Kuzu Eti

Meyane Soslu Ve Rokalı Kuzu Eti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Meyane Soslu Ve Rokalı Kuzu Eti için

Malzemeler

  • 1 kg kemikli kuzu eti
  • Yarım demet roka
  • Zeytinyağı

Meyane için

  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 dilim limon
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
Meyane Soslu Ve Rokalı Kuzu Eti

Nasıl Yapılır

Geniş bir tencerede kuzu etlerini haşlayın. Rokaları iri doğrayıp zeytinyağında hafifçe kavurun.

Ayrı bir kapta suyu kaynatın. Unu bir çay bardağı su ile ıslatıp tel süzgeçten geçirerek kaynayan suya ilave edin. Sürekli karıştırarak limon suyu, tuz ve limon dilimlerini ilave edin. Rokaları ekleyip bir iki dakika pişirin.

Etleri ilave edip bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo