Pırasalı Tart

Pırasalı Tart
18 Eylül 2020

Nefis pırasalı tart nasıl yapılır? Vejetaryen menülerinde yer alan pırasalı tart ile sofralarınızda sağlıklı ve lezzetli besinlere yer verin.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pırasalı Tart için

Malzemeler

  • 225 gr un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 115 gr kahvaltılık soğuk tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1.5 tatlı kaşığı soğuk su
  • 500 gr pırasa
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yumurta
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam muskat
  • 1 çay bardağı süt
  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Pırasalı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Unu bir kaba eleyip tuz ile harmanlayın. Soğuk tereyağını küp şeklinde doğrayıp una ilave edin. Hafifçe yoğurun.
  2. Yumurta ve soğuk suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında en az iki saat bekletin.
  3. İç malzeme için pırasaları temizleyip ince kıyın. Tuz ve karabiberi ekleyip hafifçe ovalayın. Zeytinyağını ısıtıp pırasaları kavurun.
  4. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Süt, yumurtalar, tuz ve muskatı bir kasede çırpın. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın.
  5. Hamuru buzdolabından alıp yağlanmış tart kalıbına kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Hamurun kabarmaması için kürdanla birkaç yerinde tabanına tamamen değmeyecek şekilde delikler açın.
  6. Üzerine önce pırasalı karışım sonra sütlü karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo