Özellikle kızartma veya sulu yemeklerde yağ miktarı bazen abartılı olabilir. Hem damak tadınızı korumak hem de daha hafif ve sağlıklı bir sofra hazırlamak için yemeğinizin fazla yağını almanın pratik yollarını vardır. Peki; yemeğin yağını ne çeker? İşte mutfakta işinize yarayacak 5 yöntem!
Yemeğin üzerine veya kenarına kağıt havlu yerleştirerek fazla yağı emmesini sağlayabilirsin. Özellikle kızartmalarda çok etkilidir.
Kızartmalarda ya da yağlı yemeklerde, malzemeleri yağdan çıkarırken delikli kaşık kullanarak fazla yağı süzebilirsin.
Yemeğin içine doğrudan değmeyecek şekilde buzla soğutulmuş bir kaşığı gezdirerek yüzeydeki yağı toplayabilirsin.
Yağlı yemeği buzdolabında bekletince yağ üstte donar. Daha sonra donmuş yağı kolayca alabilirsin.
Yağı çekmesi için yemeğin üzerine marul yaprağı ya da bayat ekmek parçası koyabilirsin. Kısa sürede yağı emer.
Şunlara da göz atın: