Yemeğin Yağını Ne Çeker?

Yemeğiniz lezzetli ama yağı mı fazla kaçmış olabilir. Fazla yağı ise pratik yöntemlerle azaltmak mümkündür. Peki; yemeğin yağını ne çeker? İşte o 5 basit yöntem!
Yemeğin Yağını Ne Çeker?
29 Nisan 2025, 11:06

Özellikle kızartma veya sulu yemeklerde yağ miktarı bazen abartılı olabilir. Hem damak tadınızı korumak hem de daha hafif ve sağlıklı bir sofra hazırlamak için yemeğinizin fazla yağını almanın pratik yollarını vardır. Peki; yemeğin yağını ne çeker? İşte mutfakta işinize yarayacak 5 yöntem!

kağıt havlu kullanımı

Kağıt Havlu Kullanımı

Yemeğin üzerine veya kenarına kağıt havlu yerleştirerek fazla yağı emmesini sağlayabilirsin. Özellikle kızartmalarda çok etkilidir.

Delikli Kaşıkla Süzme

Kızartmalarda ya da yağlı yemeklerde, malzemeleri yağdan çıkarırken delikli kaşık kullanarak fazla yağı süzebilirsin.

buz

Buz veya Buzlu Kaşık Yöntemi

Yemeğin içine doğrudan değmeyecek şekilde buzla soğutulmuş bir kaşığı gezdirerek yüzeydeki yağı toplayabilirsin.

Buzdolabında Bekletme

Yağlı yemeği buzdolabında bekletince yağ üstte donar. Daha sonra donmuş yağı kolayca alabilirsin.

marul

Marul veya Ekmek Kullanımı

Yağı çekmesi için yemeğin üzerine marul yaprağı ya da bayat ekmek parçası koyabilirsin. Kısa sürede yağı emer.

Şunlara da göz atın:

  1. Etin Acısını Ne Alır?
  2. Çok Ekşi Olan Yemeğe Ne Yapılır?
  3. 10 Dakikada Ne Pişirilir?
  4. Yemeğin Şekerini Ne Alır?
  5. Sulu Olan Yemeğe Ne Yapılır?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo