Sosu için domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını ısıtıp domatesi kavurun. Kıyılmış fesleğeni ekleyin. 1 bardak sıcak su ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte domatesin suyu yarı yarıya azalana kadar pişirin. Ocaktan alın. Tuzu, sirkeyi ve baharatını ekleyip tatlandırın.
Patateslerin kabuğunu soyup buharda haşlayın. Kıymalı karışım için soğanı soyup kıyın ve kıyma ile birlikte birkaç dakika kavurun.
Küp doğranmış havucu, biberleri ve domatesi ekleyin. Orta ateşte, suyunu hafif çekene kadar kavurun. En son ince doğranmış kereviz sapını ve tuzunu ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. Patates haşlanınca enine ikiye kesin.
Teşekkür ederiz.