Et Tartar

Et Tartar
20 Ağustos 2024

Demir ve B vitamini bakımından zengin olan et, protein deposu olarak bilinir. Fransız mutfağına özgü bir lezzet olan et tartar, pişirilmeden hazırlanan bir yemektir. Kas gelişimini desteklediği için sporculara önerilen besinler arasında yer alır. Genellikle başlangıç menüleriyle ve ara sıcaklarla birlikte sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, kısa sürede hazırlanan et tartar tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Et Tartar için

Malzemeler

  • 200 gr satır dana kıyma
  • 1 bıldırcın yumurtası
  • 1 yemek kaşığı acı hardal
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 2 arpacık soğan
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
Et Tartar

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle soğan ve maydanozları ince ince kıyın ve bir kenarda bekletin.
  2. Başka bir kap içerisine bıldırcın yumurtası, hardal, kapari, acı sos, karabiber ve deniz tuzunu ekleyerek karıştırın.
  3. Sos, hazırlandığında içine dana kıymayı da ilave ederek yoğurun. Tüm malzemelerin birbirine karışması için, 10 dakika boyunca yoğurma işlemine devam edin.
  4. Et kıvama geldiğinde elinizle yuvarlayarak servis tabağına yerleştirin. Kızarmış ekmek dilimlerini tartarın kenarlarına dizin.
  5. Et tartarı, acılı ezme ve köpoğlu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Et Tartarın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tartarın lezzetli olması için dana kıymayı iki kez çektirebilirsiniz. Kullanmadan önce kıymanın kurumadığından da emin olun.
  2. Bıldırcın yumurtası kullanmak istemiyorsanız, tartarın üzerine yumurta sarısı ilave edebilirsiniz.
  3. Hardal ve acı sosun yanı sıra kendi zevkinize hitap eden sosları da ilave edebilirsiniz.
  4. Dilerseniz et tartarın üzerini mayonez ve dereotu ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Et Tartar Kaç Kaloridir?

  1. 100 gramlık et tartarın bir porsiyonu yaklaşık 285 kaloridir. Zengin besin değerleri sayesinde kas ve kemik gelişimini destekleyen bu tarif, diyet listelerine de eklenebilir.

    Kas ve kemik gelişiminin en büyük destekçisi olan et yemeklerine göz atabilir ve beğendiğiniz tarifleri deneyebilirsiniz. 
Yorumlar
avatar
sametsabuncu YORUM 12 Eylül 2022, 16:33
et çiğ galiba?pişirilmiyor?
avatar
basakongel YORUM 30 Eylül 2022, 14:47
Et ısıl işlem görmüyor. Tarifte kullanılan asit ürünleri etin, asit ile pişmesini sağlıyor.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo