Düdüklüde Et Kavurma

Düdüklüde Et Kavurma
06 Ağustos 2024

Hızlı ve lezzetli bir akşam yemeği için ideal bir yemek olan Düdüklüde Et Kavurma! Taze ve kaliteli dana etleri, ve baharatlarla hazırlanan bu pratik tarif, düdüklü tencerenizin yardımıyla kısa sürede sofralarınıza mükemmel bir lezzet sunacaktır. İşte akşam yemeğinin unutulmazları arasında yer alan Düdüklüde Et Kavurma tarifi;

Düdüklüde Kuzu İncik Tandır tarifi için göz atabilirsiniz

Bir porsiyon Düdüklüde Et Kavurma kaç kaloridir?

Bir porsiyon Düdüklüde Et Kavurma 350 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Düdüklüde Et Kavurma için

Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı 
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 su bardağı su 
Düdüklüde Et Kavurma

Nasıl Yapılır

  1. Düdüklü tencerenizi ısıtın sıvı yağı ve tereyağını ekleyin. 
  2. Eti tencereye ekleyin ve etlerin her tarafı kahverengi olana kadar kavurun. Etlerin suyunu salıp çekmesini bekleyin.
  3. Etler suyunu çektikten sonra soğan ve sarımsağı ekleyin.
  4. Tuz, karabiber ve kekik ilave edin ve Son olarak, su ekleyin.
  5. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve düdüklü pişirme işaretini takip ederek yüksek ateşte 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi etin türüne ve büyüklüğüne göre değişebilir, etlerin iyice yumuşadığından emin olun.
  6. Tencereyi ocaktan alın ve buharın çıkmasını bekleyin. Kapağı dikkatlice açın.
  7. Düdüklüde Et Kavurma servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Et kavurmayı sıcak olarak pilav, patates püresi veya ekmek ile servis edebilirsiniz.
  • Et kavurmanın içerisine dilerseniz kapya biber, soğan ve domates ile birlikte pişirip lezzetlendirebilirsiniz.
  • Sıcak, taze pide veya ekmek ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Etin biraz yağlı olması, kavurmanın daha lezzetli ve sulu olmasını sağlar. Yağsız et kullanırsanız, kavurmanız kuru olabilir.
  • Düdüklü tencerenin kapağını doğru şekilde kapattığınızdan emin olun. Pişirme süresi etin türüne ve büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir, genellikle 20-25 dakika yeterlidir.
  • Tencerenin buharını doğru bir şekilde kontrol edin. Pişirme süresinin sonunda tencerenin buharının tamamen çıkmasını bekleyin ve sonra kapağını açın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo