Edirne Usulü Badem Ezmesi

Edirne Usulü Badem Ezmesi
31 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Edirne Usulü Badem Ezmesi için

Malzemeler

  • 500 gr badem
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
Edirne Usulü Badem Ezmesi

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Şeker ve suyu sos tenceresine alıp kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Bademleri ılık suda ıslatıp kabuklarını soyun. Mutfak robotunda un haline gelinceye kadar ezin. Şerbeti azar azar ekleyerek kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

Mutfak robotundan alıp elinizle yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Buzdolabında en az 1 saat bekletip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo