Un ve tuzu bir kapta harmanlayın. Su, yumurta, ayçiçeği yağı, kırmızı toz biber ekleyip yoğurun. Kapak için hamurun 1/3’ünü ayırın.
Kalanına kıyılmış dereotu, çörekotu ve susamı ilave edip tekrar yoğurun. Çukur bir cam kasenin dış yüzeyini yağlayıp hamuru elinizle bastırarak kaseyi kaplayın.
Kapak için ayırdığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça daha ayırın. Kalanı kasenin üzerini örtecek şekilde hamuru şekillendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
Üzerine ayırdığınız hamur parçasıyla sap yapın. Hamurları önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Soğanları soyun.
Biberleri ve maydanozu temizleyip doğrayın. Közlenmiş salçalık biberi zar şeklinde doğrayın. Kabakları da zar şeklinde doğrayın.
Tencereyi ısıtıp etleri ilave edin. Sürekli karıştırarak kendi suyuyla 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çekince ayçiçeği yağını ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.
Doğranmış biberlerle kabakları ilave edip 5 dakika daha kavurun. En son haşlanmış mısırı ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ocaktan alıp, etleri, hamur kaselerinin içine paylaştırıp, üzerlerine maydanozları serpip, servis yapın.
Teşekkür ederiz.