Steak Diane
05 Eylül 2024

Klasik bir Fransız tarifi olan Steak Diane, zengin ve kremsi sosuyla mükemmel şekilde pişirilmiş biftekleri taçlandırır. Yumuşak biftekler, tereyağında sotelediğiniz şallot, sarımsak ve mantarlarla buluşur; Dijon hardalı ve Worcestershire sosunun kattığı derin lezzet ile zenginleştirebilirsiniz. İşte Steak Diane tarifi:

T-Bone Steak tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Steak Diane kaç kaloridir?

Bir porsiyon Steak Diane 600 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Steak Diane için

Malzemeler

  • 2 adet biftek
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet arpacık soğanı
  • 2 diş sarımsak 
  • 200 gram mantar 
  • 1 yemek kaşığı Dijon hardalı
  • 2 yemek kaşığı Worcestershire sosu
  • 200 ml et suyu veya biftek suyu
  • 100 ml krema
  • Tuz ve karabiber 
  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz 
Steak Diane

Nasıl Yapılır

  1. Bifteği her iki tarafına tuz ve karabiber serpin.
  2. Orta-yüksek ateşte bir tavayı ısıtın ve 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
  3. Bifteği tavaya koyun ve her iki tarafını 3-5 dakika kadar pişirin, tercihinize göre pişme derecesini ayarlayın. Piştikten sonra bifteği tavadan alın ve bir tabağa alarak dinlendirin.
  4. Aynı tavada 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin.
  5. Şallotları ekleyin ve şeffaflaşana kadar soteleyin.
  6. Sarımsakları ekleyin ve 1 dakika daha pişirin.
  7. Eğer kullanıyorsanız, mantarları ekleyin ve mantarlar iyice kızarana kadar pişirin.
  8. Dijon hardalını ve Worcestershire sosunu ekleyin, karıştırın.
  9. Brendi veya konyak ekleyin. Eğer flambé yapıyorsanız, dikkatlice alev alın ve alkolün yanmasını bekleyin. Eğer flambé yapmıyorsanız, alkolü buharlaştırmak için bir-iki dakika pişirin.
  10. Et suyunu ekleyin ve sosu kısık ateşte 5-7 dakika kadar kaynatın, sosun biraz yoğunlaşmasını bekleyin.
  11. Kremayı ekleyin ve sosu 2-3 dakika daha pişirin, kıvamını kontrol edin.
  12. Dinlenmiş biftekleri tavaya geri koyun ve sosu üstlerine dökün. Bifteği sosun içinde birkaç dakika ısıtın.
  13. Üzerine ince doğranmış maydanoz serpin.
Servis Önerisi
  • Közlenmiş havuç, kabak, biber gibi sebzeler ile servis edebilirsiniz.
  • Sote edilmiş yeşil yapraklı sebzeler ile servis edebilirsiniz.
  • Steak Diane sosunu almak için çıtır taze ekmek dilimleri servis edebilirsiniz
  • karamelleştirilmiş soğanlar, Steak Diane ile uyumlu bir garnitür olarak sunulabilir.
  • Klasik ve kremsi patates püresi, Steak Diane’ın zengin sosuyla mükemmel uyum sağlar.
Püf Noktası
  • İyi bir Steak Diane için kaliteli biftek kullanmak çok önemlidir. Fileto, bonfile veya ribeye gibi yumuşak ve yağlı etler tercih edilir.
  • Etin oda sıcaklığında olması, daha eşit pişmesine yardımcı olur. Eti pişirmeden önce tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Eti yüksek ısıda sotelemek, dışının güzel bir şekilde kızarmasını ve içinin yumuşak kalmasını sağlar. Etin her iki tarafını da eşit şekilde pişirmeye özen gösterin.
  • Sosun kremalı bir dokusu olması istenir. Kremayı eklerken, sosun kaynamasına ve koyulaşmasına dikkat edin. Sosu çok uzun süre kaynatmamaya özen gösterin, aksi takdirde kremanın tadı bozulabilir.
  • Sosun kıvamı doğru olmalıdır; çok akışkan veya çok koyu olmamalıdır. Sosun kıvamını ayarlamak için pişirme süresine dikkat edin ve gerekirse biraz et suyu ekleyerek dengeleyin.
  • Pişirme işlemi tamamlandığında, sosu ete dökmeden önce bir kez daha karıştırarak lezzetleri harmanlayın. Sosu etin üzerine dökmeden önce etin biraz dinlenmesine izin verin, bu etin daha sulu ve lezzetli olmasını sağlar.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo