Patlıcan Kayığı

Patlıcan Kayığı
19 Şubat 2024

Patlıcanlı tarifler sayfamızdan en lezzetli patlıcan yemeklerine ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Patlıcan Kayığı için

Malzemeler

  • 2 bostan patlıcan
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 kırmızı biber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Patlıcan Kayığı

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartın.
  2. Patlıcanları tuzlu suda 20 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra kızgın yağda kızartın.
  3. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip 1 dakika kavurun.
  4. Domatesleri küp, biberleri ince doğrayıp ekleyin. Etleri ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  5. Etli karışımı patlıcanların içine doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
  6. Kırmızı biberi doğrayıp peynirlerin üzerine dizin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo