En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Kuzu Külbastı
Fırında Beşamel Soslu Mantar
Anasayfa
Tarifler
Farklı Et Yemekleri
Patlıcan Kayığı
Patlıcan Kayığı
19 Şubat 2024
Patlıcanlı tarifler
sayfamızdan en lezzetli patlıcan yemeklerine ulaşabilirsiniz.
Hazırlanma Süresi :
45 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Elmalı cevizli milföy
Air fryer'da pişi
Rus Çöreği
Trabzon çikolatası
Şehrazat Tatlısı
Castagnole
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Michelin Rehberi 2025 Seçkisi: Geri Sayım Başladı!
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Patlıcan Kayığı için
Malzemeler
2 bostan patlıcan
300 gr kuşbaşı et
1 soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 domates
2 sivri biber
Tuz
Karabiber
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 kırmızı biber
Kızartmak için
Ayçiçeği yağı
Patlıcan Kayığı
Nasıl Yapılır
Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kenarlardan 1 cm bırakarak içini çıkartın.
Patlıcanları tuzlu suda 20 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra kızgın yağda kızartın.
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip 1 dakika kavurun.
Domatesleri küp, biberleri ince doğrayıp ekleyin. Etleri ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Etli karışımı patlıcanların içine doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
Kırmızı biberi doğrayıp peynirlerin üzerine dizin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Kızartma Tarifleri
Sebze Tarifleri
Patlıcanlı Tarifler
Et Tarifleri
Fırın Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Diğer Et Yemekleri
105 Dakika
Burdur Çekmesi
Selinhdr
Diğer Et Yemekleri
210 Dakika
Farikal
Selinhdr
Diğer Et Yemekleri
60 Dakika
Aspava
Diğer Et Yemekleri
45 Dakika
Humuslu Kokoreç
Diğer Et Yemekleri
50 Dakika
Sloppy Joe
Diğer Et Yemekleri
50 Dakika
İzmir Usulü Kokoreç
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.