İzmir Usulü Kokoreç

İzmir Usulü Kokoreç
19 Eylül 2023

En sevilen sokak lezzetlerinden biri olan kokoreç, bir sakatat çeşididir. Yöreden yöreye göre farklı şekillerde hazırlanan kokoreç, genellikle soğan salatası eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, Şef Emircan Canatar'dan İzmir usulü kokoreç tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
İzmir Usulü Kokoreç için

Malzemeler

Soğan salatası için:

  • 1/2 adet soğan
  • 1/4 çay kaşığı sumak
  • 1/4 çay kaşığı maldon tuz
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 5 yaprak maydanoz
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı 

Kokoreç sezone için:

  • 2 dilim kokoreç
  • 1 dal taze kekik
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı paprika
  • 1/4 çay kaşığı kimyon

Servis için:

  • 2 dilim sezone edilmiş kokoreç
  • 1/2 lime limon
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 adet köy biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 kase soğan salatası
  • 1 adet küçük bazlama
  • 1/3 su bardağı ayçiçeği yağı 
İzmir Usulü Kokoreç

Nasıl Yapılır

  1. Muffin ekmeği ortadan kesilip ekmeğin iki tarafı da tavada kızartılır. 
  2. Daha sonra kapya biber ve köy biberi fırında ya da ızgarada pişirilir. Kokoreçler ızgarada pişirilir.  
  3. Ardından iri kesim yapılarak klarife tereyağında sotelemeye başlanır. Lezzeti artırmak için baharat eklenir. 
  4. Közlenmiş köy biberi ve közlenmiş kapya biberi eşlikçi ederek tabaklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Soğanları tuz ile ovarak asidini bastırdıktan sonra yıkayıp malzemeler ile birleştirerek salata haline getirip yarım lime limon ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo