Sardalya Keki

Sardalya Keki
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sardalya Keki için

Malzemeler

  • 15 taze sardalya
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı dereotu
  • 1 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2-3 damla limon suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 5-6 dal dereotu
Sardalya Keki

Nasıl Yapılır

Yıkayıp temizlediğiniz sardalyayı ve kalan tüm malzemeleri rondodan geçirip kenara alın. Hazırladığınız karışımı önceden yağlanmış muffin kalıplarına eşit oranda bölüştürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Süzme yoğurdu bir kasede iyice çırpın. Üzerine ince kıyılmış dereotunu ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın. Sardalya kekinizle birlikte servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo