Rezeneli Fener Balığı (Maraha)

Rezeneli Fener Balığı (Maraha)
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Rezeneli Fener Balığı (Maraha) için

Malzemeler

  • 1 kg fener balığı
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 demet rezene
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı veya tereyağı
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • Tuz
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
Rezeneli Fener Balığı (Maraha)

Nasıl Yapılır

Mevsimi sona ermeden sizde balık yemenin keyfine varın. Fener balığını ayıklayın ve iri kuşbaşı doğrayın. Yağı tencereye alın. Soğanı ve havucu ufak doğrayıp tavaya ekleyin ve kavurun. İnce kıyılmış sarımsakları ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Soğan pembeleşince fener balığını ekleyin ve 10 dakika orta ateşte kavurun.

Rezeneyi ufak doğrayıp ilave edin. Un, limon suyu ve suyu bir kapta iyice çırpıp tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp çok kısık ateşte 15 dakika daha pişirip dilediğiniz sebzeyle birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo