Bu özel balık tarifini yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Otları ince kıyıp tuz ve zeytinyağıyla birlikte el blender’ı kullanarak ezin. Balıkların içine paylaştırıp rulo yapın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. İsteğe bağlı olarak yanında humusla birlikte servis yapın.
Nane
Bitki çayı olarak tüketilen, likörlere, pastillere ve şuruplara koku vermek için kullanılan ve bazı yemeklere çeşni olarak katılan aromalı bir bitkidir. Yeşil ya da tatlı nane en yaygın türüdür. Kuru nane yaprakları lezzetini iki yıl süreyle korur. Yemeklere, salatalara, soslara aromatik bir koku ve lezzet verir. Mide rahatsızlıklarına limon ile birlikte kaynatılıp içildiğinde iyi gelir.
Adaçayı
Ballıbabagiller familyasından kokulu otlar cinsindendir. Tüylü ve beyazımsı renktedir. Yapraklarının kurusu çay gibi haşlanarak içildiği gibi, et yemeklerine koku ve lezzet vermek için kullanılır. Özellikle karaciğer, ördek, kaz, tavuk ve av hayvanlarının kızartmalarında çok hoş bir koku ve tat verdiği için tercih edilir. Avrupa ülkelerinin mutfaklarında kızarmış patateslerin, hamurlara katılan yağların kokulandırılmasında, salamuralarda, etlerin dinlendirilmesinde çok kullanılır.
Teşekkür ederiz.