Trabzon çikolatası
Pilav için
Üzeri için
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Pilav için, tereyağını tencerede eritin. Bulguru ilave edip 5 dakika kavurun. Suyu ekleyip 15 dakika pişirin.
Krem peynir ile sütü kaynatmadan eritin. Karides ve ince doğranmış levrek parçalarını bu karışımda soteleyin. Dereotu ve baharatlarla harmanlayın. Hepsini pilava ilave edip karıştırın.
Çukur bir kaseye haşladığınız üç lahana yaprağını yerleştirin. Pilavı içine aktarıp üzerine pazı yaprağı kapatın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin. Üzerlerine yoğurt sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.