Lahana Çanağında Karidesli Bulgur

Lahana Çanağında Karidesli Bulgur
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lahana Çanağında Karidesli Bulgur için

Malzemeler

  • 6 beyaz lahana yaprağı
  • 2 pazı yaprağı

Pilav için

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 30 gr tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • 300 gr karides
  • 1 parça levrek fileto
  • 1 kahve fincanı krem peynir
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Susam
Lahana Çanağında Karidesli Bulgur

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Pilav için, tereyağını tencerede eritin. Bulguru ilave edip 5 dakika kavurun. Suyu ekleyip 15 dakika pişirin.

Krem peynir ile sütü kaynatmadan eritin. Karides ve ince doğranmış levrek parçalarını bu karışımda soteleyin. Dereotu ve baharatlarla harmanlayın. Hepsini pilava ilave edip karıştırın.

Çukur bir kaseye haşladığınız üç lahana yaprağını yerleştirin. Pilavı içine aktarıp üzerine pazı yaprağı kapatın.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin. Üzerlerine yoğurt sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo