Kuşkonmazlı Somon Fileto

Kuşkonmazlı Somon Fileto
20 Nisan 2024

Somonun lezzetine kuşkonmazın eşlik ettiği bu enfes tarif, sofralarınıza taze bir nefes getiriyor. Şık sunumuyla gözleri ve damakları şenlendirin!

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuşkonmazlı Somon Fileto için

Malzemeler

  • 800 gr somon fileto
  • 500 gr kuşkonmaz
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr mantar
  • ½ tatlı kaşığı bal
  • 1 adet limon
  • ½ tatlı kaşığı esmer şeker
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı soya sosu

Servis için:

  • 4 adet cherry domates
  • Limon dilimleri
Kuşkonmazlı Somon Fileto

Nasıl Yapılır

  1. Kuşkonmazların sap kısımlarını ayıklayın. 
  2. Büyüklüğüne göre kuşkonmazları ortadan ikiye kesin. 
  3. Mantarları ince ince dilimleyin. 
  4. Limon kabuğunu rendeledikten sonra, suyunu güzelce sıkın. 
  5. Tereyağı, esmer şeker, bal, limon suyu, karabiber ve soya sosunu bir kapta karıştırın. 
  6. Hazırladığınız karışımı mantar, somon ve kuşkonmaz ile karıştırın. 
  7. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kuşkonmaz ve mantarları tepsiye dizin. 
  8. Üzerine somon filetoyu yerleştirin. 
  9. Dilerseniz, daha çabuk pişmesi için somonu parçalara ayırabilirsiniz. 
  10. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin. 
  11. Kuşkonmazlı somonu, cherry domates ve limon dilimleri ile servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo